Huisartsenpraktijk Ritter & Kuipers

Oproep om u te melden als u lijdt aan Morbide Obesitas (BMI>40) en nog niet gevaccineerd bent!

Indien u lijdt aan Morbide Obesitas (BMI>40) en bent u geboren tussen 1-1-'61 en 31-12-2005 dan vragen wij u om u zo snel mogelijk te melden bij de praktijk voor een vaccinatie bij de GGD met het BioNTech/Pfizer vaccin tegen het Corona-virus.

Tot nu toe konden alle mensen vanaf 18 jaar met Morbide Obesitas door de huisarts worden gevaccineerd met AstraZeneca, maar vanwege de nieuwe maatregelen worden nu alle mensen met een Morbide Obesitas (BMI>40) geboren tussen 1-1-'61 en 31-12-2005 versneld gevaccineerd door de GGD met het BioNTech/Pfizer Vaccin. 

Klik op deze link voor de laatste ontwikkelingen op dit gebied

Wij hebben als praktijk redelijk zicht op wie er een BMI boven de 40 heeft, maar uiteraard weten wij dat niet van iedereen. Hiervoor is het van belang dat u zichzelf (of uw familieleden met een BMI>40 die bij ons ingeschreven staan) zo spoedig mogelijk bij ons aanmeldt! U krijgt dan een uitnodiging voor de GGD thuis of u kunt deze ophalen op de praktijk. 

De BMI (Body Mass Index) is een internationaal gebruikte meetmethode die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. 

Je kunt je BMI zelf uitrekenen door je gewicht in kilo's te delen door het kwadraat van je lichaamslengte in meters. Bijvoorbeeld: Je weegt 65kilo en bent 1,70meter lang, dan is de BMI 65/(1,7x1,7)=22,5

(Voor volwassenen ligt een gezond BMI tussen 18,5 en 25)