Huisartsenpraktijk Ritter & Kuipers

De Corona Boostervaccinatie december '21

De Corona-boostervaccinatie is gestart. Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden. Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het Coronavirus.

Sinds 19 november 2021 worden mensen van 80 jaar en ouder uitgenodigd om een extra prik te halen. Het doel is dat zoveel mogelijk ouderen (maar inmiddels ook de 60-plussers) voor het einde van het jaar een booster aan te kunnen bieden. 

Alle mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een mRNA-vaccin aangeboden: BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit ongeacht het vaccin waar ze eerder mee zijn gevaccineerd. Patienten kunnen niet zelf kiezen met welk vaccin zij de boostervaccinatie krijgen. 

Bekijk voor meer informatie: Informatie Rijksoverheid over de Boostervaccinatie

Niet mobiele thuiswonende patienten: Mensen geboren in 2003 of eerder die niet of alleen liggend per ambulance vervoerd kunnen worden óf vanwege psychische redenen niet mobiel zijn, komen in aanmerking voor de boostervaccinatie aan huis. Zij worden via de GGD gevaccineerd. Als u voldoet aan deze (strenge) voorwaarden en u dus in aanmerking komt voor een vaccinatie aan huis: dan kunt u dit doorgeven aan uw huisarts. 

 

Bent u u nog helemaal niet gevaccineerd en zou u dat wel willen, maar het lukt u echt niet om op één van de priklocaties van de GGD te komen: laat het uw huisarts weten! Samen zoeken wij voor u zo snel mogelijk naar een oplossing!!