Huisartsenpraktijk Ritter & Kuipers

Hoe kom ik aan een CoronaVaccinatiebewijs na vaccinatie

Hoe kom ik aan een Corona-Vaccinatiebewijs voor als ik op reis wil?

Om op vakantie te kunnen of deel te kunnen nemen aan Festivals en dergelijke heeft u een QR-code nodig. U kunt dit opvragen via de
CoronaCheck-app op uw smart-telefoon.
Hiervoor heeft u een digid nodig die u vrij makkelijk kunt aanvragen met een BSN-Nummer, mobiel nummer van uw telefoon, uw mailadres en een door u verzonnen (maar veilige) inlognaam en wachtwoord voor uw aan te vragen digid. Doorlooptijd is tenminste 3 dagen voor dat u de activatiecode per brief thuis krijgt, dus regel het op tijd! (Reist u met kinderen: vraag ook apart voor uw kinderen op tijd een digid aan of als ze oud genoeg zijn: laat hen dat zelf regelen ivm hun pricacy)

Link naar: Aanvragen digid

In Link naar Overzicht van Vaccinaties bij het RIVM kunt u (met uw digid) bekijken of uw vaccinaties al zijn geregistreerd bij het RIVM. Volledige registratie is uiteindelijk nodig om een vaccinatiebewijs aan te kunnen vragen in de CoronaCheck-app.

Het aanvragen van een vaccinatiebewijs (QR-code) kunt u doen via de CoronaCheck-app op uw smartphone.

Link naar info over: app coronacheck.nl

Deze app moet u downloaden op uw smartphone! Voor de juiste werking van deze app hier heeft u ook hier uw didid nodig. 

 

Mocht het zo zijn dat u met spoed een vaccinatiebewijs nodig hebt maar de vaccianties staan nog steeds niet in Overzicht vaccinaties bij het RIVM én u bent door de huisarts gevaccineerd/ de huisarts heeft zicht op uw vaccinaties door de GGD: dan kunt u dit aangeven bij ons liefst via Mijn.Gezondheid.net. (Uitleg over MijnGezondheid.net vindt u elders op deze website)

Link naar aanmelden Mijngezondheid.net

Wij kunnen dan proberen alsnog op korte termijn handmatig uw vaccinaties aan te melden zodat u alsnog uw QR-code kunt downloaden in uw CoronaCheck-app.

Lukt ook dit niet, dan is er per 1 juli 2021 een extra route waarbij een vaccinatiebewijs (Inclusief QR-code) door de huisarts kan worden gemaakt mits wij zelf zicht hebben op uw vaccinaties in ons eigen systeem. Deze vaccinatiebewijzen zijn dus met name bedoeld voor patiënten die door de huisarts zelf zijn gevaccineerd én voor gevallen waar deze bewijzen op korte termijn nodig zijn (bijv. op kortere termijn geboekte vliegvakantie). U kunt uw verzoek voor zo een vaccinatiebewijs aangeven bij de assistente of (bij voorkeur) via Mijngezondheid.net waarna u het bewijs via de mail krijgt toegestuurd. 

 

Bent u elders gevaccineerd dan bij uw huisarts dan kan deze site u helpen bij praktische problemen en oplossingen

Link naar Coronabewijs regelen: praktische problemen en oplossingen