Huisartsenpraktijk Ritter & Kuipers

De vaccinatie tegen het Corona-virus door de Huisarts

De vaccinatie tegen het Coronavaccinatie door de huisarts voor 60-64 jarigen is vanaf begin april van start gegaan en inmiddels vrijwel afgerond. De huisarts heeft gevaccineerd met het AstraZeneca Vaccin. Het ging om 1. alle personen tussen 60 en 65 jaar (Inmiddels is iedereen gevaccineerd die in aanmerking kwam en de prik met AstraZeneca wilde) 2. Alle mensen die reeds een uitnodiging van de GGD hadden ontvangen maar echt niet in staat zijn naar de prik locatie van de GGD te gaan of er heen te worden gebracht. Via de huisarts zijn opgeroepen voor een vaccinatie bij de GGD: 1.Thuiswonende mensen met het syndroom van Down 2. Mensen met Morbide obesitas (BMI >40) en boven 60 jaar. 3. Kinderen van tussen 12-17 jaar met onderliggende klachten Heeft u een BMI>40 en bent u geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005 dan verzoeken wij u zich te melden bij de praktijk. U krijgt dan een uitnodiging om u met spoed te laten vaccineren bij de GGD met het BionTech/Pfizer vaccin!

Coronavaccinatie
We hebben hard doorgewerkt om zo snel mogelijk iedereen die dit wilde tussen 60 en 65 jaar te vaccineren en zo ook alle mensen vanaf 65 jaar die na een uitnodiging(!) niet niet in staat waren om naar de GGD te gaan. 

Bent u tussen de 60 en 65 jaar dan heeft u inmiddels een oproep ontvangen en bent u in de gelegenheid geweest om u te laten vaccineren.

Maar om zeker te weten dat er geen mensen worden gemist, verzoeken we u contact op te nemen met de praktijk als u of een familielid onder de groep "Morbide Obesitas met een BMI>40" valt óf dat u zelf echt niet in staat bent naar de priklocatie van de GGD te gaan terwijl u van de GGD wel al een uitnodiging hebt ontvangen. (Wij hebben helaas te weinig vaccins om mensen die qua leeftijd bij de GGD nog niet aan de beurt zijn met voorrang te gaan vaccineren)

Wij verwijzen u naar de onderstaande links voor meer informatie aangaande de coronavaccinatie. 

Nederland gaat door met prikken met het AstraZeneca-vaccin voor boven de 60 jaar nadat we uit voorzorg zijn 2 maal hebben gepauzeerd. Het europees Geneesmiddelenbureau (EMA) deed intensief onderzoek en concludeerde dat de risico's voor mensen boven de 60 relatief klein zijn terwijl de voordelen voor deze groep relatief groot zijn. (De voordelen voor deze groep 60+ lijken duidelijk op te wegen tegen de nadelen!) Toch is het begrijpelijk dat je je nu afvraagt of het vaccineren met AstraZeneca veilig genoeg is:

Klik hier voor de bijsluiter van het AstraZeneca Vaccin

Vragen en antwoorden over het AstraZeneca Vaccin

Vaccineren met AstraZeneca voor mensen ouder dan 60 jaar gaat door

De eventuele contra-indicaties zullen we voor het prikken samen doornemen. Hier kunt u alvast de eventuele contra-indicaties bekijken:

Contra-indicaties voor het vaccin met AstraZeneca

Informatie over de Coronavaccinatie door de Rijksoverheid

Wanneer ben ik aan de beurt voor een vaccinatie

Infographic van het rivm voor visuele uitleg over de coronavaccinatie.

Veel gestelde vragen over de coronavaccinatie

Begrijpelijke informatie over het coronavirus in meerdere talen

De coronavaccinatie door de huisarts wordt gedaan met het AstraZeneca Vaccin. Via de volgende link vindt u meer informatie over dit vaccin:

Meer informatie over het AstraZeneca Vaccin