Huisartsenpraktijk Ritter & Kuipers

Praktijkmaatregelen Coronavirus

Vanwege het Coronavirus zullen wij op de praktijk voorlopig de onderstaande maatregelen invoeren om de kans op besmetting en doorgeven van het virus zoveel mogelijk te beperken:

-Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten passend bij het nieuwe Coronavirus zich laten testen. Dat is nodig om de verspreiding van Covid19 in Nederland tegen te gaan.

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij Covid19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (Zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) 
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuken/of smaak zonder neusverstopping

-Heeft u deze klachten: komt u dan niet zomaar naar de praktijk maar laat u eerst testen! Maak een afspraak via telefoonnummer 0800-1202 of ga naar Rijksoverheid.nl voor meer informatie.

-Bent u erg benauwd of hebt u hoge koorts? Overleg dan eerst telefonisch met de assistente wat te doen. Wij zullen u uiteraard helpen, maar doen dat op een speciaal spreekuur of tijdens een visite waarbij wij zelf speciale beschermingsmiddelen zullen dragen om de kans op besmetting van onszelf en andere patiënten zo klein mogelijk te houden. Uiteraard vragen wij u zelf dan ook een mondmasker te dragen. 

Heeft u andere klachten waarvoor u contact nodig heeft met de dokter of assistente; dan kan dat gewoon! Dat kan telefonisch, met een consult, zo nodig een visite...maar ook via een e-consult of zelfs via beeldbellen! 

Voor een e-consult of medicatie bestellen via internet moet u zich wel eerst aanmelden voor MijnGezondheid.net in onze praktijk:

Meldt u zich via deze link aan voor mijnGezondheid.net in onze praktijk

-Bij de ingang van de praktijk staat een desinfectiezuil waar u uw handen kunt desinfecteren door even uw handen onder de sensor te houden. 

-Op de praktijk zullen wij het lichamelijke contact beperken door u niet de hand te schudden. Hoest svp in uw elleboog. 

-Om de kans op besmetting van onze assistente te verkleinen en uitval te voorkomen zullen wij haar zoveel mogelijk isoleren van de patientenstromen. Dit houdt in dat haar deur zoveel mogelijk gesloten blijft en dat zij alleen telefonisch bereikbaar is. 

-Wij proberen zoveel mogelijk op tijd te werken om te voorkomen dat meerdere mensen zich ophouden in de wachtkamer. U kunt ons hierbij helpen door uw vragen zo mogelijk kort en bondig te houden. Heeft u meer tijd nodig dan 10 minuten; laat het van te voor weten aan de assistente bij het maken van de afspraak. 

-Wacht u liever even buiten dan in de wachtkamer? Meldt u dan wel bij aankomst even bij de assistente. De dokter zal u buiten ophalen als u in de buurt van de voordeur wacht. 

-Wij zullen om de kans op besmetting met het Covid19 / Corona-virus speciale Coronaspreekuren plannen waardoor de kans op onderlinge besmetting tussen patiënten zoveel mogelijk wordt voorkomen. 

-Als nodig zal u gezien worden door de dokter. U gaat hiervoor niet via de assistente naar de spreekkamer, maar via de tussenkamer. Zo nodig draagt de dokter persoonlijke bescherming zoals een mondmasker en een bril om verdere mogelijke besmettingen in de komende weken te voorkomen. 

Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen!